FIRE MILLIONER SIDEVISNINGERDET FEIRES

(Foto: Nasjonalmuseet / Ina Wesenberg)

Det må innrømmes at jeg ikke er særlig flink til å feire. Likevel så er fire millioner sidevisninger et tall som er verdt å tenke over. Som dere alle vet så er nettsiden min egoistiske og idealistiske lekeplass. Her kan jeg dele kunnskap uten at det må være så innmari perfekt hele tiden. Som redaktør er det jeg som tar alle avgjørelser – på godt og vondt.

I dag passerte nettsiden fire millioner sidevisninger.

Siden 2016 er det blitt publisert mer enn 980 innlegg. Om du skal lese alt må du spandere flere dager bare på det. Hvor mye tid jeg bruker på nettsiden er ellers vanskelig å si. Jeg pleier dog å si at rundt tusen timer hvert år er neppe en overdrift. I 2023 og 2024 har jeg likevel slått av en smule på tempoet. Det er ulike grunner til det. En av de er at jeg de siste årene har brukt mye tid på å lage bøker sammen med Papiret Forlag. Som enkelte kanskje fått med seg så er det blitt 17 bøker siden desember 2020. Nå jobber jeg med noen heftige prosjekter som forhåpentligvis kan realiseres de kommende to årene. Om vi får finansiert de kan jeg love noen skikkelig tykke publikasjoner med spennende stoff som aldri før er blitt publisert.

I skrivende stund jobber jeg med en artikkel om bergensfirmaet Chr. Knag for Samler & Antikkbørsen. (Foto: Mats Linder)

I 2016 postet jeg desidert flest innlegg, i alt 203. Det skyldes at jeg på forhånd hadde laget et stort antall som ble publisert før nettsiden ble lansert. Disse er sammenlignet med senere års innlegg ofte av enklere art. Nå bruker jeg ofte lengre tid. Men også korte tekster kan ta lang tid. Innimellom revideres innlegget mer enn 50 ganger.

Kaos i stuen når jeg sorterer i arkivmateriale fra Andreas Moe sitt glassmagasin i Trondheim. Her er det mye spennende historie som kan knyttes opp mot flere bedrifter. (Foto: Mats Linder)

Ellers er det morsomt å se at informasjonen jeg deler her blir brukt av andre i ulike sammenheng. Om du for eksempel skal lage en artikkel om norsk design og bruker kunstig intelligens (KI) er det stor sannsynlighet for at informasjonen kommer fra min nettside eller fra SNL. På SNL står jeg i skrivende stund oppført som forfatter bak mer enn 830 artikler.

Nerden i meg synes det er gøy å følge med på statistikken på nettsiden. Bare for moro skyld tok jeg en screenshot fra 24. januar 2024. Da var det totalt 2244 sidevisninger. Mesteparten var norske, men vi ser også flere fra andre land. På topp under Norge er USA, Sverige og Danmark.

Til sist vil jeg bare si at det hadde vært hyggelig om du har lyst til å kjøpe bøkene jeg skriver og Papiret Forlag utgir. De bestilles HER


©Mats Linder / matslinder.no



BESTILL BØKER / ORDER BOOKS