P.I. LANGLOPRODUKTKATALOG FRA 1970-ÅRENE

Er du fan av møbler fra 1970-årene så bør du ta en kikk på denne herlige produktkatalogen fra P. I. Langlo. Her finner man tidstypiske salonger i velur og hud. Flere av modellene er designet av Harald Relling.

Harald Relling. Lodur. P. I. Langlo.

Peter Ivarson Langlo (1892–1940) var en av møbelpionerene tidlig på 1900-tallet. Som 16-åring gikk han på kurs for å lære seg flette kurver. Kort tid etterpå startet han egen produksjon. Langlo utviklet repertoaret og laget stoler og bord. I 1914 deltok han på Norges Jubileumsutstilling og fikk medalje.

Bagn. P.I. Langlo.

Det som utmerket Langlo var at han i 1920 innførte spesialisert arbeidsstokk for å effektivisere produksjonen. Samtidig fikk arbeiderne akkordlønn. Grunnet effektiviseringen lyktes han presse prisene og utkonkurrere de fleste kurvmøbelbedriftene på østlandsområdet. I 1932 fikk hans firma navnet P. I. Langlos Fabrikker. Da hadde fabrikken allerede produsert tremøbler en god stund.

Harald Relling. Evje. P.I. Langlo.

Etter Langlo døde i 1940 overtok kona og hans brødre virksomheten. Med årene samarbeidet bedriften med en rekke dyktige formgivere. Her bør Arne Halvorsen fremheves. Hans stoppmøbler fra første halvdel av 1960-årene var av meget høy kvalitet.

Harald Relling. Breim. P.I. Langlo.

I 1970-årene var det Harald Relling som overtok stafettpinnen. Omkring 1972 kom hans stol Wing på markedet. Den ble en umiddelbar suksess, og solgte bra både nasjonalt som internasjonalt. I denne produktkatalogen bør Rellings modell Breim nevnes. Den palisanderfargede bøken står i god kontrast mot den konjakkfargede huden.


©Mats Linder / matslinder.no



BESTILL BØKER / ORDER BOOKS


Harald Relling. Venecia. P. I. Langlo.
Trym. P. I. Langlo.
Utne. P. I. Langlo.
Gimle. P. I. Langlo.
Royal. P. I. Langlo.
Anna. P. I. Langlo.
Harald Relling. Njård. P. I. Langlo.
Skomvær. P. I. Langlo.
Harald Relling. Vik. P. I. Langlo.
Harald Relling. Flåm. P. I. Langlo.
Gugne. P. I. Langlo.
Polmak. P. I. Langlo.
Kvam. P. I. Langlo.
Evenes. P. I. Langlo.
Draupne. P. I. Langlo.
Harald Relling og Peter Drege. Valiant. P. I. Langlo.