BRUKSBOPRODUKTKATALOG FRA CA. 1975

Når jeg tidligere publisert brosjyrer og kataloger fra Bruksbo så har det i hovedsak vært trykksaker fra 1950- og 1960-årene. Nå skal vi heller dykke ned i en meget god produktkatalog fra midten av 1970-årene.

Torbjørn Afdal. Forum.

Vi begynner med det eneste Bruksbo-møbel jeg har hjemme. Det er Torbjørn Afdals Forum. De tre seksjonene kjøpte jeg av sønnen til Bruksbo-gründeren Per Tannum da han flyttet fra Fredrikstad til Oslo for en tid siden. Det er et praktisk og pent møbel i palisander, der det mørke treverket skaper en fin fond til lysere objekter.

Jan Ole Ertzeid. Mono. Mambo.

Det andre møbelet er Mambo, som jeg hadde for mange år siden. I min første bok Norske Designmøbler 1940-1975 er benken avbildet. Da visste jeg ikke navnet på den. Heldigvis ble jeg kontaktet av Trine Anette Bratland som funnet navnet i en annonse. Ellers er det interessant å notere at på dette bilde så kommer den sammen med Mono, som jeg ikke kan huske å ha sett tidligere. Jan Ole Ertzeid som designet møbelet jobbet kun et par år for Bruksbo Tegnekontor. Lenger ned i innlegget finner vi hans Fønix.

Torbjørn Afdal. Manhattan.

Spennende er Afdals Manhattan. Blant hans barskap er ellers Times og Bacchus de mest kjente. I produktkatalogen finner vi flere modeller som tidligere er omtalt her på nettsiden, nevnes kan Hunter, Conglo og Krobo. For folk i allmennhet så er det ikke mange som vet at Ivar Opsvik tegnet Tunis. Bare sånn at det er sagt.


©Mats Linder / matslinder.no



BESTILL BØKER / ORDER BOOKS


Torbjørn Afdal. Vienna.
Ivar Opsvik. Tunis.
Torbjørn Afdal. Dixie.
Torbjørn Afdal. Hunter.
Torbjørn Afdal. Times.
Torbjørn Afdal. Vienna.
Conglo.
Torbjørn Afdal. Linnea.
Torbjørn Afdal. Tele.
Rolf Hesland. Scala.
Torbjørn Afdal. Darby.
Torbjørn Afdal. Krobo.
Jan Ole Ertzeid. Fønix.
Torbjørn Afdal. Victoria.
Ringebu.
Torbjørn Afdal. Follebu.
Torbjørn Afdal. Birili.