ORREFORSSJELDEN PRODUKTKATALOG FRA 1932 MED PRISLISTE

Om du samler på svensk glass fra mellomkrigsårene så er denne lille produktkatalogen en gullgruve. Her finner du mange interessante objekter jeg tidligere aldri sett. Ting som kan få en økonomisk oppside når de nå kommer i lyset.

Det første jeg får opp øynene for er vaser og skåler med produktnummer GE 175 til GE 181. Slik jeg forstår bokstav- og tallkombinasjonene så er det Simon Gate som står bak designet. Fordi bildene er i svarthvitt er det jo umulig å skjønne hvilken farge de ble laget i. Heldigvis opplyser prislisten om at de kom i «Z-grön», som jeg mistenker er det samme som sinkgrønt. En nok så typisk farge fra funksjonalismen palett.

Det noe grove uttrykket i overgangen fra art deco til funksjonalisme finner vi også i flere andre objekter i dette innlegget fra Orrefors. Simon Gate, Edward Hald og Vicke Lindstrand som står bak alt design var tydelig påvirket av hva som skjedde på den europeiske designfronten. Samtidig som alle tre var i det internasjonale toppsjiktet innenfor glassdesign.


©Mats Linder / matslinder.no



BESTILL BØKER / ORDER BOOKS