RAY OG CHARLES EAMESSJELDEN BROSJYRE

Ray og Charles Eames var to av 1900-tallets viktigste formgivere. Det store gjennombruddet kom med deres stoler i glassfiber omkring 1950. Etter det så gikk det slag i slag. Et av høydepunktene var hvilestolen med fotkrakk.

I dette innlegget fokuserer vi utelukkende på ekteparets hvilestol og fotkrakk, som her er presentert med de opprinnelige navnene, 670 og 671. I dag er produsenten Vitra, som markedsfører møblene som Lounge Chair & Ottoman. Må vel ærlig innrømme at det er en smule mer sexy enn 670 og 671. Stolen som ble lansert i 1956 er konstruert av tre laminerte plater, montert til et understell i aluminium. De luksuriøse putene er med fyll i dun. En ekstra finesse er at rygg- og hodepute kan bytte på plass for å oppnå jevn slitasje og belastning.

Da jeg skrev innlegget lurte jeg først på når brosjyren ble laget, da prislisten ikke er datert. Etter noen tastetrykk viste det seg at brosjyren ble utformet av Eames Office i 1956. Må jo innrømme at nerden inni meg liker når trykksakene kan dateres helt opp mot lanseringssdatoen.


©Mats Linder / matslinder.no



BESTILL BØKER / ORDER BOOKS