FURNITURE FORUMFANTASTISK PRODUKTKATALOG (DEL 1)

I dag var jeg på kontoret for å sortere bøker og produktkataloger. Samtidig begynte jeg å bla i ting som er samlet opp gjennom årene. Plutselig gjenoppdaget jeg amerikanske Furniture Forum fra 1956. Hvilken fryd for øyet. Denne måtte jeg bare dele med dere.

Hver sommer legger jeg ut ikke-skandinavisk materiale. Det skyldes at det er mye bra i samlingene som er verdt å dele. Furniture Forum er bare en i rekken av alle godbitene. I overskriften står det «produktkatalog». Det er en sannhet med modifikasjon. Denne trykksaken er ingen tradisjonell produktkatalog. Vi kanskje heller skal definere den som en presentasjon av samtidige møbler importert, markedsført og solgt av amerikanske agenturer, produsenter og selskaper.

Ikke alle produkter er med opplysning om designer, og de fleste mangler opplysninger om produsent. Så bør det påpekes at ingen av produktnavnene er fabrikkens opprinnelige. Nå synes jeg ikke det er så veldig viktig i denne sammenhengen. Det som er viktig er å få innsikt i hva en liten del av det amerikanske markedet kjøpte for å møblere hjemmene sine med. Den som har litt greie på design noterer straks at brorparten er svensk, dansk, amerikansk og italiensk. Så er det jo gøy å se Rolf Heslands stol Metro for Bjarne Hansen, markedsført av Design International Corporation.

Når vi ser navnene på de som satt i styret til Furniture Forum så er det anledning til å få bakoversveis; Serge Chermayeff, Paul T. Frankl, Alexander Girard, Greta Grossman, Walter Gropius og Georg Nelson er et knippe av tidens mest respekterte formgivere og arkitekter. Så bør vi gi en hyllest til Robert Brownjohn som står bak det fantastiske omslaget. Bare å nyte folkens.

Om du har lyst å lese mer om Furniture Forum så finner du del 2 HER


©Mats Linder / matslinder.no



BESTILL BØKER / ORDER BOOKS